22/12/2010

Karácsonyi ajándék ötlet- Fűszeres ananász chutney





Ananász akció és karácsony. Bár óriási vágyat éreztem, hogy inkább megegyem, mégsem tettem! Micsoda ellenállás. Végre valami nem csokival. Persze ezt sem csak karácsonyra lehet ajándékozni, nem is kell feltétlenül oda adni bárkinek.



Hozzávalók: ananász,vöröshagyma, fokhagyma, zöld és piros chili paprika (friss, szárított és őröltet is használtam hozzá), almaecet, nádcukor, édeskömény mag, bors, só


Elkészítés: (1)a hagymát, fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk vékony szeletekre; (2) az ananászról vágjuk le a héját és vágjuk apró kockákra; (3) pároljuk meg a hagymákat majd adjuk hozzá az ananászt; (4)keverjük el jól és adjunk hozzá 4-5 evőkanál almaecetet ananászonként és 180g nádcukrot; (5) rotyogtassuk közepes lángon 30-40 percig fedő nélkül, kevés vízzel meglocsolhatjuk ha mind elpárolog, közben fűszerezzük és kavargassuk; (6)mikor már sűrű és az ananász is megpuhult forrón öntsük a meleg (sterilizált) üvegekbe és dunsztoljuk (7) kihűlés után fogyasztható, tárolható

No comments:

Post a Comment