19/11/2010

Stir fry szójás lazaccal

Ismét az orientáltabb ízek felé vettem az irányt, nincs mit tenni, túlságosan is egyszerű nagyon ízletes dolgokat készíteni. A lazaccal pedig szintén nagyon mellé fogni, hiszen nyersen is fogysztható. Csak a zölsdégekkel kell egy csöppet bíbelődni, a többi megy mint a karika csapás. Remek könnyű ebéd/vacsora opció.

Hozzávalók: brokkoli, kelbimbó, kaliforniai paprika, sárgarépa, cukorborsó, fokhagyma, újhagyma, lazac filé, szójaszósz, gyömbér, méz,lime/citromlé, szezámolaj, szezámmag, chili

 Elkészítés: (1) A szóját, lime levet, mézet, gyömbért és szezámolajat keverjük össze, adjunk hozzá aprított fokhagymát és  marináljuk a lazacot ebben a pácban, a bőre legyen felül, így minden íz jól átjárja majd az egész szeletet és tegyük a hűtőbe min. 30 percre (2)zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk őket hasonló méretűre, hogy egyszerre süljenek meg, a cukorborsót dobjuk lobogó sós vízbe egy pillanatra,majd szűrjük le (3) a halat egy teflon serpenyőben süssük meg egy kis szósszal mind a két oldalán (figyeljünk,hogy ne szárítsuk ki) (4)közben egy wokot is forrósítsunk fel szezámolajjal majd kezdjük a zöldségeket fokozatosan belerakni: fokhagyma- répa- brokkoli száz-újhagyma- kelbimbó-brokkoli fej- paprika és cukorborsó, öntsük hozzá a maradék marinát (5) szórjuk meg szezámmaggal és friss chilivel majd tálaljuk

No comments:

Post a Comment