Sütőtök, az ősz bearanyozója. Micsoda izgalommal jár minden egyes sütés. Rendszerint másképp fűszerezem, legjobban nekem a kínai ötfűszeres, kicsit csípős verzió tetszik. Egy kis sült répával (ismét) és persze fokhagymával. Gyors, izgalmas, laktató és óriási a variációs lehetőség. Akár egy jó rukkola salátával vagy egy levesbe is (recept később) tehetjük és még...
Hozzávalók: sütőtök, fokhagyma, sárgarépa, kínai ötfűszer keverék, fahéj, chili, köménymag, olivaolaj, só, bors
Elkészítés: (1) vágjuk fel a sütőtököt cikkekre, a héját hagyjuk rajta, és tegyük egy tepsibe a felvágott répával és kicsit megzúzott fokhagymával (szintén héjastul) (2) locsoljuk meg egy kevés olivaolajjal és fűszerezzük, ezt mindenki szerintem csak érzés szerint tegye, nem lehet túl fűszeres (ezt persze, lehet csak én gondolom így) (3) jól keverjük össze, rázzuk meg bátran, majd fedjük le egy fóliával és mehet be az elő melegített sütőbe (olyan 180-200) (4) mikor már majdnem puhának érezzük szedjük le a fóliát és tegyük vissza a sütőbe, hogy a teteje megbarnuljon egy kicsit
No comments:
Post a Comment