28/11/2010

Bulgur-quinoa saláta



Frissitő, gyors saláta rohanósabb napokra és a lustábbakra is. Energia dús, tele vitaminokkal és semmi olyan alapanyag nem kell hozzá, ami ne lenne otthon normálisan. Kuszkusszal ugyanígy működik vagy másik opció még lehet köles is akár, vagy mindennek a keveréke (engem nagy szokott zavarni a különböző főzési idő). Mindig variálhatjuk, ami szintén egy pozitívum ha már meguntuk az egyik verziót. A szójaszósz is egy ilyen lehetőség, teljesen más irányba viszi el az ízeket.  

Hozzávalók: bulgur, quinoa, retek, uborka, kaliforniai paprika, koktélparadicsom, cannelloni bab, zöldborsó,só,bors, (szójaszósz)



Elkészítés: 1) A bulgurt és quinoat összekeverjük, és felrakjuk egy kicsit sós vízbe főzni, plussz ha a babunk száraz azt is beletesszük. 2) Főzzük puhára, ha még marad egy kis víz, azt szűrjük le és hagyjuk hűlni, ha fagyasztott zöldborsót használunk, azt keverjük bele most,hogy felengedjen. 3)Közben vágjuk fel a zöldségeket, minden féle mehet bele amihez kedvünk van. Én mindent vékony csíkokra vágtam, kivéve a paradicsomot, az uborka belsejét pedig kikapartam (sózzuk-borsozzuk meg őket) 5)Keverjük össze a zöldségeket óvatosan a bulgur-quinoa keverékkel, ha szeretnénk öntsünk rá egy kis szóját is.

No comments:

Post a Comment