17/11/2010

Őszi zöldség sült


Talán a legegyszerűbb ételek egyike,ami hideg esős őszi napokon, mint e szombat volt, a "comfort food" categóriába tartozik. Szinte bármilyen szezonális zöldséget összekevehetünk, az eredmény garantáltan jó lesz! Amiben kellbimbó, répa és sült fokhagyma van, rossz nem lehet.


Hozzávalók: Sütőtök,friss sárgarépa, paszternák, kelbimbó, fokhagyma, hagyma ( talán lilagyhma teszi a legérdkesebbé,de nekem most csak vöröshagymám volt), rozmaring,kőménymag, oliva olaj,apple cider vinegar(almaecet?), balzsamecet
Elkészítés: (1) melegítsük elő a sütőt 200C fokra.(2)ha fel szeretnénk gyorsítani a folyamatot,a répát és a megtisztított kelbimbót (nagyobbakat vágjuk félbe) tegyük lobogó sós vízbe 2 percre, majd egyből hideg vízbe (3)  a paszternákot,hagymát puculojuk meg és kezdjük el fellaparítani az összes zöldséget-kivéve a fokhagymát, erre egy késsel/kezünkkel üssünk rá egyet- nagyobb darabokra (4) egy tűzálló tálban keverjük össze őket, locsoljuk meg egy kis olivaolajjal, fűszerezzük majd tegyük a sütőbe (5)kb.20 perc múlva vegyük ki, forgassuk meg, adjunk egy kis balzsamecetet hozzá (6) 10 perc múlva adjuk hozzá az almaecetet, majd tegyük vissza a kikapcsolt sütőbe egy 5 percre (7)melegen tálaljuk 

No comments:

Post a Comment