21/03/2011

VKF 41.- Három mustáros-mézes lazac filé petrezselymes répapürével

Három mustáros-mézes lazac filé petrezselymes répapürével



1 főre

Lazac
90g Lazac filé
½ kiskanál dijoni mustár
½ kiskanál angol mustár
½ kiskanál teljes magos mustár
½ kiskanál frissen reszelt torma
1 ½ kiskanál méz
½ kiskanál kakkukfű
½ kiskanál oliva olaj
só,bors


Petrezselymes répapüré
sárgarépa,felaprítva
új hagyma, vékonyra karikázva
friss petrezselyem
vaj/margarin/olivaolaj/ én soya spreadet használtam


Elkészítés: (1) Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra (2)A répát lobogó víz felett pároljuk puhára/vagy főzzük puhára(3)Készítsük el a mustáros mézes szószt,mindent keverjünk össze(4) Mossuk meg a lazacot, ittasuk fel a vizet papír törlőkendővel, sózzuk borsozzuk, mind a két oldalán(5) A halat tegyük egy enyhén beolajozott fóliára és kenjük meg a mustáros szósszal, majd csomagoljuk levél szerűre,jól lezárt szélekkel, de azért hagyjuk neki egy kis teret (6) Tegyük a sütőbe úgy 15 percre majd nyissuk szét a fóliát és tegyük vissza egy kicsit megpirulni olyan 3-4 percre (7) A megpuhult répát törjük össze egy kis vajjal (vagy amit használunk)sóval,borssal és keverjük hozzá a petrzselymet és új hagymát (8) Tálaljuk és locsoljuk meg néhány csepp olivaolajjal a hal tetejét

2 comments:

  1. Kedves Gasztroblogger!
    A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
    Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.

    ReplyDelete
  2. Szia, baromira tetszik a cikk :)

    ReplyDelete