14/12/2010

Zöldség chips


Zöldség chips, mi sem jobb. Le a krumplival! Bár az sem rossz, unalmas! Talán hosszabb, de mindenképpen macerásabb elkészítést igényel mint eme remekmű. Sajnos nem volt céklám, de az csak az a bizony cseresznye már...



Hozzávalók: gyökeres zöldség (sárgarépa és paszternék itt), só, bors, olivaolaj
Elkészítés: (1) A sütőt melegítsük elő olyan 180 celsius fokra (2) a zöldségeket hántoljuk nagyon vékonyra, legegyszerűbb egy krumpli pucolóval (3) a picit beolajozott tepsibe tegyük, fűszerezzük keverjük el majd fektessük egymás mellé (ha egymásra kerülnek, nem annyira jól sülnek) (4) tegyük a ütőbe amíg jó ropogós nem lesz (10 perc körül) (5) sózzuk, ha nem elég sós

No comments:

Post a Comment