Miután vettem egy egész csirkét, amit nagy bátran feldaraboltam ( ez sikeresen megtörtént, de egy jó hentes-- aranyat ér :) ). Utána minden szépen külön-külön zacskóban lefagyasztottam, így csak előkaphatom, mint Nigella. Ami úgy, kicsit mélyhűtés mániás lettem, főleg a friss zöldségekkel/gyümölcsökkel.
Csirke satay (1 főre)
- 1 csirkemell filé, nagyobb darabokra vágva
- 2,5 kiskanál mogyoróvaj
- 4 kiskanál szójaszósz
- méz, citromlé, chili magok, chiliszósz,ketchup, víz
- A szójaszószt simára keverjük a mogyoróvajjal. A csirke darabokat megforgatjuk és a hűtőbe marináljuk min. 30 percig.
- A szószhoz összekeverjük az alapanyagokat és ezzel kész is
- A csirkét nyársra húzzuk, majd ha egyenetlen, egy folpakk segítségével megformázzuk. Grillezzük oldalanként kb. 5-6 percig.
Szia!
ReplyDeleteMint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!
Üdvözlettel:
Miner.hu