16/04/2010

Spenótos-paradicsomos sült tészta

És végre megérkezett a spenót szezon!! Már vártam rá. Aztán azon gondolkoztam, hogy na jó, most,hogy már meg van a spenót, mit is csináljak belőle. Túl sok opcióm nem volt, mert a hűtöm elég üres, mivel a skót felföldön töltöttem néhány napot. Végül egy tészta mellett döntöttem, így még maradt friss spenótom a következő ebédhez is,azaz folty. köv...
                                      
Spenótos-paradicsomos sült tészta (3-4fő)
  • 250 g teljes kiörlésű spagetti tészta
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 2 fokhagyma, szeletelve
  • 100 g spenót
  • 1 doboz konzerv paradicsom (egész,hámozott)
  • mozzarella,parmezán
  • oregánó,só,bors,chili
  1. A tésztát az instrukciók szerint megfőzzük. Közben egy kis oliva olajon a hagymát,fokhagymát megfonnyasztottam. Majd a spenótot bele is rakjuk, mikor az összesett egy külön tálba tesszük.Sózzuk-borsozzuk.
  2. A paradicsomszószt ugyan ebbe a lábosba készítjük. Miután a lábosba tettük,a konzervbe öntünk egy kis meleg vizet és ezt is hozzá öntjük a paradcsiomokhoz. Egy krumpli törővel szét nyomjuk az egész paradicsmokat. Hozzádjuk a fűszereket. Néhány percig rotyogatjuk
  3. A megfőtt tészát leszűrjük,összekeverjük a paradicsom szósszal ill. a spenóttal. Tűzálló edénybe rakjuk és a tetejére mozzarellát és reszelt parmezánt teszünk. A (grill)sütőbe tesszük és megvárjuk, míg aranybarna lesz. Tálaljuk



No comments:

Post a Comment