És végre megérkezett a spenót szezon!! Már vártam rá. Aztán azon gondolkoztam, hogy na jó, most,hogy már meg van a spenót, mit is csináljak belőle. Túl sok opcióm nem volt, mert a hűtöm elég üres, mivel a skót felföldön töltöttem néhány napot. Végül egy tészta mellett döntöttem, így még maradt friss spenótom a következő ebédhez is,azaz folty. köv...
Spenótos-paradicsomos sült tészta (3-4fő)
- 250 g teljes kiörlésű spagetti tészta
- 1 hagyma, apróra vágva
- 2 fokhagyma, szeletelve
- 100 g spenót
- 1 doboz konzerv paradicsom (egész,hámozott)
- mozzarella,parmezán
- oregánó,só,bors,chili
- A tésztát az instrukciók szerint megfőzzük. Közben egy kis oliva olajon a hagymát,fokhagymát megfonnyasztottam. Majd a spenótot bele is rakjuk, mikor az összesett egy külön tálba tesszük.Sózzuk-borsozzuk.
- A paradicsomszószt ugyan ebbe a lábosba készítjük. Miután a lábosba tettük,a konzervbe öntünk egy kis meleg vizet és ezt is hozzá öntjük a paradcsiomokhoz. Egy krumpli törővel szét nyomjuk az egész paradicsmokat. Hozzádjuk a fűszereket. Néhány percig rotyogatjuk
- A megfőtt tészát leszűrjük,összekeverjük a paradicsom szósszal ill. a spenóttal. Tűzálló edénybe rakjuk és a tetejére mozzarellát és reszelt parmezánt teszünk. A (grill)sütőbe tesszük és megvárjuk, míg aranybarna lesz. Tálaljuk
No comments:
Post a Comment