19/03/2010

Kuszkuszos tonhal saláta


Kezdjünk talán egy salátával, ebédre/vacsorára mindig jó, mert gyorsan össze lehet dobni. Különböző dressingekkel és különböző zöldségekkel lehet varálni, így a már már megunhatatlan kategóriába sorolhatjuk. Ezzel persze biztosan sokan nem értenek egyet, de azért a következő recept megér egy próbát. Gyors, laktató és vitaminokban gazdag :), kell ennél több?


Recept (1 főre)

  • 3 evőkanál kuszkusz
  • 1/4 kalifornai paprika
  • 3-4 levél fejes saláta
  • 1 paradicsom
  • 3-4 vastagabb szelet uborka
  • kisebb marék zöldborsó (én mirelitet használtam)
  • 1/4 doboz tonhal konzerv
  • só, bors, köménymag, pirospaprika, chili, majoranna
  1. A kuszkuszt egy tálba tesszük a fűszerekkel (ízlést szerinti mennyiség mindenből), majd a felforralt vizet ráöntjük (kicsit kevesebb mint egy ujjnyit lepje el). Megkeverjük és lefedjük.
  2. A paradicsom vizes részét kivágjuk, majd a paradicsomot felkockázzuk. A paprikát és az uborkát is kockára vágjuk. A saláta leveleket kisebb darabokra tépjük/vágjuk. Ezt mind összekerevjük.
  3. A kuszkusz úgy 7-10 perc alatt magába szívja a vizet, ekkor hozzáadjuk a borsót és elkeverjük. Mikor nagyjából kihűlt, hozzá adjuk a saláta alaphoz.
  4. Végül a tonhal darabokat is hozzá keverjük. A tetejét megborsozzuk.

No comments:

Post a Comment