Kezdjünk talán egy salátával, ebédre/vacsorára mindig jó, mert gyorsan össze lehet dobni. Különböző dressingekkel és különböző zöldségekkel lehet varálni, így a már már megunhatatlan kategóriába sorolhatjuk. Ezzel persze biztosan sokan nem értenek egyet, de azért a következő recept megér egy próbát. Gyors, laktató és vitaminokban gazdag :), kell ennél több?
Recept (1 főre)
- 3 evőkanál kuszkusz
- 1/4 kalifornai paprika
- 3-4 levél fejes saláta
- 1 paradicsom
- 3-4 vastagabb szelet uborka
- kisebb marék zöldborsó (én mirelitet használtam)
- 1/4 doboz tonhal konzerv
- só, bors, köménymag, pirospaprika, chili, majoranna
- A kuszkuszt egy tálba tesszük a fűszerekkel (ízlést szerinti mennyiség mindenből), majd a felforralt vizet ráöntjük (kicsit kevesebb mint egy ujjnyit lepje el). Megkeverjük és lefedjük.
- A paradicsom vizes részét kivágjuk, majd a paradicsomot felkockázzuk. A paprikát és az uborkát is kockára vágjuk. A saláta leveleket kisebb darabokra tépjük/vágjuk. Ezt mind összekerevjük.
- A kuszkusz úgy 7-10 perc alatt magába szívja a vizet, ekkor hozzáadjuk a borsót és elkeverjük. Mikor nagyjából kihűlt, hozzá adjuk a saláta alaphoz.
- Végül a tonhal darabokat is hozzá keverjük. A tetejét megborsozzuk.
No comments:
Post a Comment